Page 5 - SWOE magazine
P. 5

Toen we dit artikel over de geschiedenis van onze stichting samenstelden, wilden we natuurlijk al die bestuurders vermelden die zich in de loop der jaren hebben ingezet. Helaas, het waren er te veel. Daarom noemen we alleen de namen van het eerste bestuur, waarbij we ook onze grote erkentelijkheid uitspreken aan al die niet genoemde bestuursleden.
HET EERSTE BESTUUR VAN DE STICHTING BEJAARDENWELZIJN EPE UIT 1971
Mevr. H. Bergh – Schuurmans / Epe Dhr. W. Boomsluiter / Epe
Dhr. J. Degenaar / Epe
Mevr. T. v. Gelder – Julius / Emst Dhr. H. de Graaf / Epe
Mevr. T. Heeres – de Wit / Oene
Mevr. A. Lauckhart – Stuifzand / Vaassen Dhr. B. Lentink / Vaassen
Dhr. W. v.d. Maten / Vaassen
Dhr. R. Prikken / Epe
Dhr. T. Post / Epe
Dhr. D.B. van Schie / Vaassen
Dhr. W. Schepop / Vaassen
Dhr. Th. S. Schilder / Epe
Mevr. W. Schutte – Fikse / Vaassen
Dhr. G. v.d. Snel / Emst
Mevr. J.M. Stokking – van Dieren / Oene Mevr. A. Swaagstra – Vrieling/ Epe
Dhr. H.J. Tuntler / Vaassen
Dhr. D. Vermeulen/ Emst
Mevr. G. Vos – de Leeuw/ Emst
Mevr. R. Witteveen – Dijkstra / Epe
Dhr. H. Haar / Epe
de instelling van activiteitencom- missies. De  nanciën liepen centraal via de penningmeester.
Op 20 november 1985 vond een belangrijke wijziging plaats. Geen vertegenwoordiging meer van de gemeente, alleen nog vertegenwoor- digers van met name genoemde instellingen of groepen van in- stellingen, zoals ouderenbonden, maatschappelijk werk, verzorgings- huizen, kerkgenootschappen, activi- teitencommissies en instellingen die voor bejaarden welzijnswerk verrich- ten. Het aantal bestuursleden bleef op tenminste 11 personen staan. De goedkeuring vooraf van B & W voor het sluiten van overeenkomsten met  nanciële verplichtingen verviel. In 1992 kregen ook de ouderenbonden een vertegenwoordiging.
Op 26 oktober 1995 vond er op- nieuw een algehele herziening van de statuten plaats. De tekst werd geactualiseerd en in duidelijke taal
beschreven. Ook was de stichting inmiddels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
De nieuw omschreven doelstel- ling van de stichting luidde:
De stichting heeft ten doel het ondersteunen van individuele en groepen ouderen – meestal nog thuiswonend - met als oogmerk het vergroten van hun maatschappelijke participatie en hun zelfredzaamheid. Daarnaast tracht de stichting een beter samenhangend pakket van voorzieningen te realiseren t.b.v. de doelgroep. De stichting treedt daar- bij op als een categoriale werksoort die actief is op de beleidsterreinen van welzijn, zorg en wonen.
Het bestuur bestond uit tenminste 9 leden, waarvan 3 op persoon- lijke titel, die tevens het dagelijks bestuur vormden en 4 als verte- genwoordiging van verwante instel- lingen en 2 op voordracht van de ouderenbonden.
Op 6 april 2005 vond de, totnog- toe, laatste wijziging plaats. De tekst werd opnieuw geactualiseerd en de samenstelling van het bestuur werd vastgesteld op tenminste 5 leden, waarvan 2 op voordracht van Stichting Overleg en Samenwerking Ouderenbonden Epe (SOSO).
Het bestuur is bevoegd tot het aan- stellen van personeelsleden (waar- onder een directeur), die belast wordt met beleidsvoorbereidende en uitvoerende taken van de stich- ting.
Op basis van deze laatste statu- ten functioneert de Stichting Wel- zijn Ouderen nog steeds met een bestuur, een stafbureau o.l.v. een directeur en vele, vele vrijwilligers. Sinds de mantelzorgcoördinatie bij de SWO/E is ondergebracht, presenteert de stichting zich naar buiten als:
“SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe”, met Steunpunt Ouderen en Steunpunt Mantelzorg.
SWO/E  1971 - 2011
5


































































































   3   4   5   6   7