Page 4 - Tenniskrant 2010
P. 4

Over Tennis
Wist je dat...
... tennis één van de po-
pulairste sporten is in Nederland? Jaarlijks be- oefenen zo’n 1,2 miljoen mannen en vrouwen tennis.
... de snelste tennisopslag met 253 km per uur op naam staat van tennis- ser Andy Roddick? Aan- raking met een tennisbal bij zo’n snelheid kan do- delijk zijn.
...de naam tennis is af- geleid van het Franse woord ‘tenez!’. Dit bete- kent letterlijk ‘houd (de bal)!’.
... Wimbledon het grootste grastoernooi ter wereld is met het hoogste prij- zengeld? In totaal werd er in 2009 12,5 miljoen Engelse pond verdeeld onder de winnaars. Dit is omgerekend ruim 14 miljoen euro.
Winners op de tennisbaan!
Elleboog
Bereid je voor met een goede warming-up.
Draag goede tennisschoenen. Ruim losliggende ballen op. Doe spierversterkende oefe- ningen.
Keiharde service, niet terug te slaan. Je perfecte forehand die de tegenstander alle hoeken van de baan laat zien. Pu- bliek dat op jouw hand is. De adrenaline stijgt bij het eerste setpoint. Je weet, winnen is slechts een formaliteit. Allemaal ingrediënten voor een fantastische tennispartij...
Voorkom tennisblessures: 1.
Tennis staat in de top van meest beoefende sporten in Nederland. Met veel passie doen vele Nederlanders aan deze sport en genieten zij van een  in- ke dosis lichaamsbeweging in de buitenlucht of op de binnenbaan. Je tegenstander trakteren op de perfecte dropshot, millime- ters achter het net. Met als doel: game, set, match!
Geniet optimaal van tennis, zonder blessures
Of je nou een gedreven tennisser bent die gaat voor winst tijdens competitietennis, of een tennisser die het leuk vindt ontspannen een balletje over te slaan met vriend of
vriendin in de buitenlucht, iedere tennisser is tijdens het tennissen al snel een uur achter elkaar in- tensief bezig. Je maakt daarbij gebruik van je uithoudingsvermo- gen, kracht en lenigheid en vraagt daardoor veel van je lichaam. Wil je optimaal blijven genieten van tennis, zonder tennisblessures? Dan is een goede lichamelijke voorbereiding, een goede sport- uitrusting en advies van een pro- fessional een must. Zo voorkom je tennisblessures zoals:
- blessures aan pols, enkel, knie en onderbeen of
- spier- en peesletsel door ver- zwikken, struikelen, uitglijden of vallen.
Polsfractuur
vier handige tips!
Tennisblessures zijn te voor- komen als je van tevoren actie onderneemt:
2. 3. 4.
Over tennis-
blessures
Wist je dat...
... in Nederland jaarlijks ge-
middeld 200.000 tennis- sers een blessure oplo- pen? Daarvan worden er 66.000 medisch behan- deld.
... jaarlijks zo’n 3.800 Neder- landse tennissers wor- den behandeld op een spoedeisende hulpafde- ling van een ziekenhuis?
... bijna net zoveel Neder- landse mannen (54%) als vrouwen (46%) op een spoedeisende afdeling van een ziekenhuis wor- den behandeld? De helft van deze tennissers is tussen de 30 en 54 jaar oud.
... veel tennissers enkelbles- sures oplopen doordat ze vallen over losliggende ballen op de baan?
4
Bionic Tennis Gloves zitten als gegoten
Ooit een tennisspeler met handschoenen gezien? Sinds kort is er geen re- den meer om ze niet aan te doen. In Deventer weten ze waarom. “Wij hebben de tennishandschoen op- nieuw uitgevonden”, aldus Erik Middelburg van Kiem Consultancy.
Sinds anderhalf jaar mag Kiem Consultancy zich of-  cieel en exclusief impor- teur noemen van de Bionic Tennis Gloves in de Benelux. Wat is er zo bijzonder aan deze handschoen waar zelfs oud-professionals als Jacco Eltingh en Paul Haarhuis en- thousiast over zijn?
Allereerst is de handschoen ontwikkeld in samenwerking met een orthopedisch chi- rurg. Het gepatenteerde ana- tomisch gevormde kussen-
systeem zorgt voor meer en beter contact met het racket en reduceert de vermoeid- heid in de handen. Daardoor houdt een tennisspeler lan-
ger kracht, wat ook een groot voordeel is voor spelers die last hebben van artritis. De dempende werking vangt tril- lingen in het racket beter op.
Daarnaast is het leer aan de binnenkant zo zacht dat het aanvoelt als een tweede huid. Bovendien zorgt het soepele leer voor een goede grip. Speciale zones tus- sen en op de vingers, op de vingergewrichten en aan de onderkant van de vingers en duim geven volledige  exibi- liteit, zonder dat een speler het contact met bal en rac- ket verliest. Tot slot wordt dankzij de vochtregulerende stof Coolon aan de buiten- zijde van de Bionic Tennis Gloves en ‘mini-handdoek- jes’ binnenin de handschoen vocht beter opgenomen en afgevoerd. Ook dat betekent meer grip en minder slippen van de hand rond het hand- vat.
“All-season tennisbanen zijn niet meer weg te denken. Bionic Tennis Gloves bieden
op warme dagen het voor- deel dat zweet wordt op- genomen en afgevoerd, en op koude dagen bieden ze extra bescherming en blij- ven de handen warmer”, al- dus Jacco Eltingh. Ook zijn vroegere tenniscompagnon en huidige businesspartner Paul Haarhuis is enthousiast: “Het mooie is dat ze fantas- tisch aanvoelen én spelen én het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Ik stond er versteld van dat ik zo veel grip, gevoel en controle hield tijdens het spelen. Eindelijk weer eens een innoverend en nieuw product voor ten- nis.”
Meer weten over de Bionic Tennis Gloves? Kijk op www.bionicgloves.nl.
De Bionic Tennis Gloves.


   2   3   4   5   6