Page 3 - RSG
P. 3

Colofon
Dit magazine is vervaardigd in opdracht van:
RSG N.O.-Veluwe Schotweg 1
Postbus 419
8160 AK Epe
Tel.: 0578 - 61 20 94 Fax: 0578 - 62 13 30 E-mail: mail@rsgnov.nl Website: www.rsgnov.nl
Uitgever
Gelderland Vakbladen BV Hoofdstraat 143
Postbus 334
8160 AH Epe
Tel.: 0578 - 62 90 61
Fax: 0578 - 62 73 92
E-mail: info@gelderlandvakbladen.nl Website: www.gelderlandvakbladen.nl
Fotografie
Martin Hogeboom, Epe
Drukkerij
Drukkerij Hooiberg, Epe
Juli 2005
RSG N.O.-Veluwe:
de school dichtbij voor elke leerling
Het hele voortgezet onderwijs in Epe zit vanaf augustus 2005 letterlijk onder één dak. Hiermee is een belangrijke stap gezet in een langdurig proces. Want zoals zoveel scholen voor voortgezet onderwijs, is ook de RSG N.O.-Veluwe een fusieschool. De school is voortgekomen uit het Lager Agrarisch Onderwijs, het Lager Technisch Onderwijs, het Huishoud- en Nijverheidsonderwijs, een Mulo en de Rijks HBS. Ooit hadden al deze scholen hun eigen locatie, maar nu zitten ze allemaal op één plek.
Dat neemt niet weg dat al deze onderwijsvormen nog
steeds herkenbaar zijn binnen de huidige RSG N.O.-
Veluwe, zij het onder andere namen. Onze school kent
afdelingen voor VWO, HAVO en VMBO. Het VWO heeft
een afdeling voor tweetalig onderwijs en een afdeling met Latijn. Het VMBO biedt zowel de theoretische leerweg als de verschillende beroepsgerichte leerwegen. In de beroepsgerichte leerweg is ook een sportklas ondergebracht. Bij de beroepsgerichte leerwegen kennen we vier sectoren: Groen, Techniek, Economie en Zorg en Welzijn.
De leerlingen voor al deze onderwijsvormen komen uit de gemeenten Epe en Heerde en andere omliggende gemeenten. Daarmee heeft de school een regionale functie. In de missie van RSG N.O-Veluwe is daarom verwoord dat de school een zo breed mogelijk aanbod in stand wil houden. “De school dichtbij” betekent dat er voor (bijna) alle leerlingen in de regio de mogelijkheid is om hier het onderwijs van hun keuze te volgen. Naast een breed aanbod betekent dit ook dat het onderwijs op diverse niveaus moet worden aangeboden. Alleen zo kunnen we de leerling maximale ontplooiingskansen bieden.
De verandering in de huisvestingssituatie van twee locaties naar één locatie, betekent dat ruim duizend leerlingen in het aangepaste en het nieuwe gebouw onderwijs kunnen volgen. Bij de inrichting van het gebouw is gekozen voor een indeling in drie afzonderlijke eenheden. In het nieuwe deel zit de bovenbouw van het VMBO beroepsonderwijs. De bovenbouw VWO/HAVO is gesitueerd in een afzonderlijk deel van het bestaande gebouw. De leerlingen van de onderbouw volgen de lessen in een eigen gebouwdeel.
In het traject dat leidde tot de nieuwbouw van de school heeft de rapportage van de Commissie Van Veen een belangrijke rol gespeeld. De commissie voorzag hierin een stabiele toekomst voor de RSG N.O.-Veluwe en op basis van die voorspelling heeft de gemeenteraad van Epe in januari 2003 een krediet beschikbaar gesteld. Onder deskundige begeleiding
van Hevo Bouwmanagement heeft Spring Architecten een fantastisch ontwerp gemaakt en Aannemingsmaatschappij Boers Veenendaal de nieuwbouw gerealiseerd.
Wij zijn als gebruikers van de nieuwe RSG N.O.-Veluwe bijzonder tevreden met het resultaat. Wij menen dat er voor de leerlingen van onze school een aantrekkelijk en inspirerend gebouw is gerealiseerd, waar onze missie “De RSG N.O.-Veluwe, de school dichtbij” verder kan worden waargemaakt.
Jan Hatzman
Rector RSG N.O.-Veluwe
3


































































































   1   2   3   4   5