Page 6 - VA-krant Dec 2015
P. 6
6 | ETEN & DRINKEN VA-KRANT Veluws Museum Hagedoorns Plaatse Ledderweg 11, 8161 SZ Epe Telefoon: 0578-627162 www.hagedoornsplaatse.nl
spireerd door iets
authentieks of iets
spireerd door iets authentieks of iets
nieuws. Geur, kleur, het speelt allemaal
eur, kleur,
het speelt allemaal
nieuws. Geur, kleur, het speelt allemaal
een rol. Meestal ben ik een uur of iets
Meestal ben
ik een uur of iets
een rol. Meestal ben ik een uur of iets
langer bij de groothandel. Vaak ga ik oo
de grootha
ndel. Vaak ga ik ook
langer bij de groothandel. Vaak ga ik ook
naar onze versleverancier in Apeldoorn,
verslevera
ncier in Apeldoorn, Dijkgraaf-Reinders.”
Dijkgraaf-Reinders.”
10.00 uur – “Omstreek
– “Omstree
k tienen ben ik hier
10.00 uur – “Omstreek tienen ben ik hier
in Wissel. Dan doe ik de verlichting aan,
Dan doe ik
de verlichting aan,
in Wissel. Dan doe ik de verlichting aan,
zet een muziekje op en pak eerst een
muziekje o
p en pak eerst een
zet een muziekje op en pak eerst een
bak kof
ie. Het eerste half uur is voor
ak
kof
ie. Het eerste h
alf uur is voor
bak kof
ie. Het eerste half uur is voor
mezelf. Noem het een soort bezinning.
oem het ee
n soort bezinning.
mezelf. Noem het een soort bezinning.
Ik doe dan helemaal niks, overdenk
an helema
al niks, overdenk zaken en dan begin ik.” Pure gastvrijheid is niet te leren
Pure gastvrijheid is niet te leren
10.30 uur – “De eerste kof
iedrinker
uur – “
De eerste kof
iedri
nkers
10.30 uur – “De eerste kof
iedrinkers
arriveren om deze tijd. Vaak zijn het
om deze t
ijd. Vaak zijn het
arriveren om deze tijd. Vaak zijn het
bekenden. Dit vak is geweldig mooi. E
Dit vak is
geweldig mooi. Elk
bekenden. Dit vak is geweldig mooi. Elk
moment is verrassend. Maar altijd staan
verrassend
. Maar altijd staan
moment is verrassend. Maar altijd staan
service en gastvrijheid centraal. Dat
n gastvrij
heid centraal. Dat
service en gastvrijheid centraal. Dat
zijn dingen die niet zijn aan te leren. E
n die niet
zijn aan te leren. Er
zijn dingen die niet zijn aan te leren. Er
zijn honderden cursussen voor, maar je
erden curs
ussen voor, maar je
zijn honderden cursussen voor, maar je
moet het in je hebben. Pure gastvrijheid
in je hebbe
n. Pure gastvrijheid
moet het in je hebben. Pure gastvrijheid
is niet te leren. Het wordt algauw een
e leren. H
et wordt algauw een toneelspel als het niet uit jezelf komt.”
toneelspel als het niet uit jezelf komt.”
11.30 uur – “Vanaf deze tijd beginnen
– “Vanaf
deze tijd beginnen
11.30 uur – “Vanaf deze tijd beginnen
we met de voorbereiding van de avon
voorberei
ding van de avond.
we met de voorbereiding van de avond.
Groentes schoonmaken, het vlees
s schoonm
aken, het vlees
Groentes schoonmaken, het vlees
bereiden en nog veel meer. Tot 17.0
en nog ve
el meer. Tot 17.00
bereiden en nog veel meer. Tot 17.00
uur is het dan ‘vol gas’. Op woensdag
t dan ‘vol
gas’. Op woensdag en donderdag hebben we ’s avonds proe-
donderdag hebben we ’s avonds proe-
verij, de andere dagen is het à la carte.
andere dage
n is het à la carte. De proeverij van Veluwse streekgerech-
De proeverij van Veluwse streekgerech-
ten is een groot succes. We overwegen
n groot su
cces. We overwegen
ten is een groot succes. We overwegen
daarom ook de dinsdag erbij te pakken.
k de dinsd
ag erbij te pakken.
daarom ook de dinsdag erbij te pakken.
In de keuken luistert het samenspel
uken luist
ert het samenspel
In de keuken luistert het samenspel
nauw. Ik ben de piloot, houd het stuu
ben de pil
oot, houd het stuur
nauw. Ik ben de piloot, houd het stuur
in handen, maar iedereen weet wat er
n, maar ie
dereen weet wat er moet gebeuren.”
moet gebeuren.”
12.30 uur – “Vanaf
‘Ik ben de
het stuur in
iedereen
moet g
– “Vanaf
ongeveer 12.30 tot
12.30 uur – “Vanaf ongeveer 12.30 tot
14.30 uur hebben we gasten, die de
r hebben
we gasten, die de lunch gebruiken of een high tea.”
lunch gebruiken of een high tea.”
17.00 – “Rond vijven – in het weeke
Rond vijve
n – in het weekend
17.00 – “Rond vijven – in het weekend
vaak wat later – komen de eerste gaste
later – kom
en de eerste gasten
vaak wat later – komen de eerste gasten
voor het diner. De ontvangst van gasten
diner. De o
ntvangst van gasten
voor het diner. De ontvangst van gasten
is belangrijk. De entourage moet goed
rijk. De e
ntourage moet goed
is belangrijk. De entourage moet goed
zijn. Open haard aan, sfeerverlichting,
n haard aan
, sfeerverlichting,
zijn. Open haard aan, sfeerverlichting,
de rookoven buiten, muziek; Veluwse
ven buiten
, muziek; Veluwse
de rookoven buiten, muziek; Veluwse
gemoedelijkheid. Gisteren hadden we
ijkheid. G
isteren hadden we
mensen uit Voorbur
g hier. Die deden
mensen uit Voorburg hier. Die deden
heerlijk cynisch over de proeverij. ‘Ko
cynisch ove
r de proeverij. ‘Kom
heerlijk cynisch over de proeverij. ‘Kom
nu maar vanavond, als je het niet naar
anavond, a
ls je het niet naar
heerlijk cynisch over de proeverij. ‘Kom
nu maar vanavond, als je het niet naar
de zin hebt hoef je niet te betalen’, zei ik
t hoef je ni
et te betalen’, zei ik
e zin hebt hoef je niet te betalen’, zei i
de zin hebt hoef je niet te betalen’, zei ik
ze. Ze waren er om 18.00 uur en gingen
ren er om
18.00 uur en gingen
ze. Ze waren er om 18.00 uur en gingen
pas na tienen weg. Hun opmerking dat
ienen weg.
Hun opmerking dat
pas na tienen weg. Hun opmerking dat
we nog echt tijd maken voor de gasten,
ht tijd ma
ken voor de gasten, vind ik een groot compliment. Het cynis-
vind ik een groot compliment. Het cynis-
me was volledig verdwenen. Ze hadden
olledig ve
rdwenen. Ze hadden
vind ik een groot compliment. Het cynis-
me was volledig verdwenen. Ze hadden
het zo naar de zin, dat ze gelijk voor het
r de zin, d
at ze gelijk voor het
t zo naar de zin, dat ze gelijk voor het weekend een reservering hebben ge-
het zo naar de zin, dat ze gelijk voor het
weekend een reservering hebben ge-
maakt om ook à la carte te eten. Ik haal
ook à la ca
rte te eten. Ik haal
aakt om ook à la carte te eten. Ik haal
maakt om ook à la carte te eten. Ik haal
daar veel voldoening uit. Lichamelijk
voldoenin
g uit. Lichamelijk
daar veel voldoening uit. Lichamelijk
is het soms zwaar. We maken dagen to
ms zwaar.
We maken dagen tot
is het soms zwaar. We maken dagen tot
wel twaalf uur ’s nachts of langer, maar
f uur ’s na
chts of langer, maar
wel twaalf uur ’s nachts of langer, maar
als de gasten tevreden zijn, is het al dat
ten tevrede
n zijn, is het al dat werk meer dan waard.” Passie voor eten 22.30 uur – “Meestal zijn we om onge-
22.30 uur – “Meestal zijn we om onge-
veer half elf ’s avonds klaar. Soms iets
elf ’s avo
nds klaar. Soms iets
veer half elf ’s avonds klaar. Soms iets
eerder, soms wat later. We zijn flexibel
oms wat lat
er. We zijn flexibel
eerder, soms wat later. We zijn flexibel
en jagen niemand weg. Daarna heb ik
niemand w
eg. Daarna heb ik
en jagen niemand weg. Daarna heb ik
nog zeker een uurtje voor mezelf nodig
een uurtj
e voor mezelf nodig en kijk ik wat nieuws op televisie, bij-
en kijk ik wat nieuws op televisie, bij-
voorbeeld RTL Late Night, Pauw of het
RTL Late
Night, Pauw of het
voorbeeld RTL Late Night, Pauw of het
Journaal, zodat ik weet wat er speelt en
zodat ik w
eet wat er speelt en hierover kan praten met gasten. Hob-
hierover kan praten met gasten. Hob-
by’s? Mijn werk is mijn grootste hobby,
n werk is m
ijn grootste hobby,
by’s? Mijn werk is mijn grootste hobby,
maar ik heb nog een mooie hobby:
heb nog
een mooie hobby:
maar ik heb nog een mooie hobby:
ik ben voorzitter van het Apeldoorn
oorzitter
van het Apeldoorns
ik ben voorzitter van het Apeldoorns
Accordeon Orkest, dat is met honderd
n Orkest,
dat is met honderd
‘Ik ben de p
iloot, houd
‘Ik ben de piloot, houd
het stuur in handen, maar
uur in
handen, maar
stuur in handen, maar
iedereen weet wat er
reen w
eet wat er moet gebeuren’ Kerstmark Vaasse 11, 12 en 13 december 2015 Foto’s: www.vaassen.nu Openingstijden: Vrijdag 11 dec. 13.00-22.00 uur Zaterdag 12 dec. 11.00-22.00 uur Zondag 13 dec. 11.00-17.00 uur.
Zondag 13 dec. 11.00-17.00 uur.
Entree Kerstmarkt: € 2,-
e Kerst
markt: € 2,- Combikaart Kerstmarkt + Kasteel: € 5,-
Combikaart Kerstmarkt + Kasteel: € 5,-
Kinderen tot 12 jaar: GRATIS
en tot 1
2 jaar: GRATIS Informatie: www.kerstmarktvaassen.nl STATIONSSTRAAT 2 8161CR EPE T. 0578-820222 W. CORNELISEPE.NL LUNCH BORREL DINER
“HISTORISCH IN HET OUDE G
EMEENTEHUIS TE HARTJE EPE”