Page 6 - VA-krant Dec 2015
P. 6

6  |  ETEN & DRINKEN VA-KRANT Veluws Museum Hagedoorns Plaatse Ledderweg 11, 8161 SZ Epe Telefoon: 0578-627162 www.hagedoornsplaatse.nl 
spireerd door iets 
authentieks of iets 
spireerd door iets authentieks of iets 
nieuws. Geur, kleur, het speelt allemaal
eur, kleur,
 het speelt allemaal 
nieuws. Geur, kleur, het speelt allemaal 
een rol. Meestal ben ik een uur of iets 
Meestal ben
 ik een uur of iets 
een rol. Meestal ben ik een uur of iets 
langer bij de groothandel. Vaak ga ik oo
 de grootha
ndel. Vaak ga ik ook 
langer bij de groothandel. Vaak ga ik ook 
naar onze versleverancier in Apeldoorn, 
 verslevera
ncier in Apeldoorn, Dijkgraaf-Reinders.” 
Dijkgraaf-Reinders.” 
10.00 uur – “Omstreek 
 – “Omstree
k tienen ben ik hier 
10.00 uur – “Omstreek tienen ben ik hier 
in Wissel. Dan doe ik de verlichting aan, 
 Dan doe ik
 de verlichting aan, 
in Wissel. Dan doe ik de verlichting aan, 
zet een muziekje op en pak eerst een 
muziekje o
p en pak eerst een 
zet een muziekje op en pak eerst een 
bak kof
ie. Het eerste half uur is voor 
ak
 kof
ie. Het eerste h
alf uur is voor 
bak kof
ie. Het eerste half uur is voor 
mezelf. Noem het een soort bezinning. 
oem het ee
n soort bezinning. 
mezelf. Noem het een soort bezinning. 
Ik doe dan helemaal niks, overdenk 
an helema
al niks, overdenk zaken en dan begin ik.” Pure gastvrijheid is niet te leren 
Pure gastvrijheid is niet te leren 
10.30 uur – “De eerste kof
iedrinker
uur – “
De eerste kof
iedri
nkers 
10.30 uur – “De eerste kof
iedrinkers 
arriveren om deze tijd. Vaak zijn het 
 om deze t
ijd. Vaak zijn het 
arriveren om deze tijd. Vaak zijn het 
bekenden. Dit vak is geweldig mooi. E
 Dit vak is
 geweldig mooi. Elk 
bekenden. Dit vak is geweldig mooi. Elk 
moment is verrassend. Maar altijd staan 
 verrassend
. Maar altijd staan 
moment is verrassend. Maar altijd staan 
service en gastvrijheid centraal. Dat 
n gastvrij
heid centraal. Dat 
service en gastvrijheid centraal. Dat 
zijn dingen die niet zijn aan te leren. E
n die niet 
zijn aan te leren. Er 
zijn dingen die niet zijn aan te leren. Er 
zijn honderden cursussen voor, maar je 
erden curs
ussen voor, maar je 
zijn honderden cursussen voor, maar je 
moet het in je hebben. Pure gastvrijheid 
in je hebbe
n. Pure gastvrijheid 
moet het in je hebben. Pure gastvrijheid 
is niet te leren. Het wordt algauw een 
e leren. H
et wordt algauw een toneelspel als het niet uit jezelf komt.” 
toneelspel als het niet uit jezelf komt.” 
11.30 uur – “Vanaf deze tijd beginnen 
 – “Vanaf 
deze tijd beginnen 
11.30 uur – “Vanaf deze tijd beginnen 
we met de voorbereiding van de avon
 voorberei
ding van de avond. 
we met de voorbereiding van de avond. 
Groentes schoonmaken, het vlees 
s schoonm
aken, het vlees 
Groentes schoonmaken, het vlees 
bereiden en nog veel meer. Tot 17.0
 en nog ve
el meer. Tot 17.00 
bereiden en nog veel meer. Tot 17.00 
uur is het dan ‘vol gas’. Op woensdag 
t dan ‘vol 
gas’. Op woensdag en donderdag hebben we ’s avonds proe- 
donderdag hebben we ’s avonds proe- 
verij, de andere dagen is het à la carte. 
andere dage
n is het à la carte. De proeverij van Veluwse streekgerech- 
De proeverij van Veluwse streekgerech- 
ten is een groot succes. We overwegen 
n groot su
cces. We overwegen 
ten is een groot succes. We overwegen 
daarom ook de dinsdag erbij te pakken. 
k de dinsd
ag erbij te pakken. 
daarom ook de dinsdag erbij te pakken. 
In de keuken luistert het samenspel 
uken luist
ert het samenspel 
In de keuken luistert het samenspel 
nauw. Ik ben de piloot, houd het stuu
ben de pil
oot, houd het stuur 
nauw. Ik ben de piloot, houd het stuur 
in handen, maar iedereen weet wat er 
n, maar ie
dereen weet wat er moet gebeuren.” 
moet gebeuren.” 
12.30 uur – “Vanaf 
‘Ik ben de 
het stuur in 
iedereen 
moet g
 – “Vanaf 
ongeveer 12.30 tot 
12.30 uur – “Vanaf ongeveer 12.30 tot 
14.30 uur hebben we gasten, die de 
r hebben 
we gasten, die de lunch gebruiken of een high tea.” 
lunch gebruiken of een high tea.” 
17.00 – “Rond vijven – in het weeke
Rond vijve
n – in het weekend 
17.00 – “Rond vijven – in het weekend 
vaak wat later – komen de eerste gaste
later – kom
en de eerste gasten 
vaak wat later – komen de eerste gasten 
voor het diner. De ontvangst van gasten 
diner. De o
ntvangst van gasten 
voor het diner. De ontvangst van gasten 
is belangrijk. De entourage moet goed 
rijk. De e
ntourage moet goed 
is belangrijk. De entourage moet goed 
zijn. Open haard aan, sfeerverlichting, 
n haard aan
, sfeerverlichting, 
zijn. Open haard aan, sfeerverlichting, 
de rookoven buiten, muziek; Veluwse 
ven buiten
, muziek; Veluwse 
de rookoven buiten, muziek; Veluwse 
gemoedelijkheid. Gisteren hadden we 
ijkheid. G
isteren hadden we 
mensen uit Voorbur
g hier. Die deden 
mensen uit Voorburg hier. Die deden 
heerlijk cynisch over de proeverij. ‘Ko
cynisch ove
r de proeverij. ‘Kom 
heerlijk cynisch over de proeverij. ‘Kom 
nu maar vanavond, als je het niet naar 
anavond, a
ls je het niet naar 
heerlijk cynisch over de proeverij. ‘Kom 
nu maar vanavond, als je het niet naar 
de zin hebt hoef je niet te betalen’, zei ik 
t hoef je ni
et te betalen’, zei ik 
e zin hebt hoef je niet te betalen’, zei i
de zin hebt hoef je niet te betalen’, zei ik 
ze. Ze waren er om 18.00 uur en gingen 
ren er om 
18.00 uur en gingen 
ze. Ze waren er om 18.00 uur en gingen 
pas na tienen weg. Hun opmerking dat 
ienen weg.
 Hun opmerking dat 
pas na tienen weg. Hun opmerking dat 
we nog echt tijd maken voor de gasten, 
ht tijd ma
ken voor de gasten, vind ik een groot compliment. Het cynis- 
vind ik een groot compliment. Het cynis- 
me was volledig verdwenen. Ze hadden 
olledig ve
rdwenen. Ze hadden 
vind ik een groot compliment. Het cynis- 
me was volledig verdwenen. Ze hadden 
het zo naar de zin, dat ze gelijk voor het 
r de zin, d
at ze gelijk voor het 
t zo naar de zin, dat ze gelijk voor het weekend een reservering hebben ge- 
het zo naar de zin, dat ze gelijk voor het 
weekend een reservering hebben ge- 
maakt om ook à la carte te eten. Ik haal 
ook à la ca
rte te eten. Ik haal 
aakt om ook à la carte te eten. Ik haal
maakt om ook à la carte te eten. Ik haal 
daar veel voldoening uit. Lichamelijk 
 voldoenin
g uit. Lichamelijk 
daar veel voldoening uit. Lichamelijk 
is het soms zwaar. We maken dagen to
ms zwaar. 
We maken dagen tot 
is het soms zwaar. We maken dagen tot 
wel twaalf uur ’s nachts of langer, maar 
f uur ’s na
chts of langer, maar 
wel twaalf uur ’s nachts of langer, maar 
als de gasten tevreden zijn, is het al dat 
ten tevrede
n zijn, is het al dat werk meer dan waard.” Passie voor eten 22.30 uur – “Meestal zijn we om onge- 
22.30 uur – “Meestal zijn we om onge- 
veer half elf ’s avonds klaar. Soms iets 
 elf ’s avo
nds klaar. Soms iets 
veer half elf ’s avonds klaar. Soms iets 
eerder, soms wat later. We zijn flexibel 
oms wat lat
er. We zijn flexibel 
eerder, soms wat later. We zijn flexibel 
en jagen niemand weg. Daarna heb ik 
 niemand w
eg. Daarna heb ik 
en jagen niemand weg. Daarna heb ik 
nog zeker een uurtje voor mezelf nodig
 een uurtj
e voor mezelf nodig en kijk ik wat nieuws op televisie, bij- 
en kijk ik wat nieuws op televisie, bij- 
voorbeeld RTL Late Night, Pauw of het 
 RTL Late 
Night, Pauw of het 
voorbeeld RTL Late Night, Pauw of het 
Journaal, zodat ik weet wat er speelt en 
 zodat ik w
eet wat er speelt en hierover kan praten met gasten. Hob- 
hierover kan praten met gasten. Hob- 
by’s? Mijn werk is mijn grootste hobby, 
n werk is m
ijn grootste hobby, 
by’s? Mijn werk is mijn grootste hobby, 
maar ik heb nog een mooie hobby: 
 heb nog 
een mooie hobby: 
maar ik heb nog een mooie hobby: 
ik ben voorzitter van het Apeldoorn
oorzitter 
van het Apeldoorns 
ik ben voorzitter van het Apeldoorns 
Accordeon Orkest, dat is met honderd
n Orkest, 
dat is met honderd 
‘Ik ben de p
iloot, houd 
‘Ik ben de piloot, houd 
het stuur in handen, maar
uur in 
handen, maar 
 stuur in handen, maar 
iedereen weet wat er 
reen w
eet wat er moet gebeuren’ Kerstmark Vaasse 11, 12 en 13 december 2015 Foto’s: www.vaassen.nu Openingstijden: Vrijdag 11 dec.  13.00-22.00 uur Zaterdag 12 dec. 11.00-22.00 uur Zondag 13 dec. 11.00-17.00 uur. 
Zondag 13 dec. 11.00-17.00 uur. 
Entree Kerstmarkt: € 2,- 
e Kerst
markt: € 2,- Combikaart Kerstmarkt + Kasteel: € 5,- 
Combikaart Kerstmarkt + Kasteel: € 5,- 
Kinderen tot 12 jaar: GRATIS 
en tot 1
2 jaar: GRATIS Informatie: www.kerstmarktvaassen.nl STATIONSSTRAAT 2 8161CR EPE T. 0578-820222  W. CORNELISEPE.NL LUNCH  BORREL  DINER 
“HISTORISCH IN HET OUDE G
EMEENTEHUIS TE HARTJE EPE”
   4   5   6   7   8