Page 27 - VA11_2023
P. 27
De oplettende lezer zal denken: ‘Hé, dat voor de openingstijden. “We hebben een want je kunt dus ook niet meer koken
was toch Veluws Eethuis Wissel van brasserie met ontbijt, lunch en diner. op gas. Met elektrisch koken moeten we
Bertus Stijf?’ Dat klopt. Maar Bertus We zijn van woensdag tot en met zon- de aansluiting voor elektra aanpassen.
heeft vanwege gezondheidsproblemen dag geopend, van 10.00 tot 21.30 uur. We Dat is wel een probleempje, want de
en moeilijkheden met de bedrijfsvoe- sluiten dus vroeg op de avond en dat energieleverancier is nog niet klaar voor
ring de werkzaamheden neergelegd. En doen we omdat dat voor het personeel een verzwaring van het net vanaf onze
daarmee was de weg vrij voor oud- prettiger is. Personeelsproblemen in de kant”, aldus Fay, die graag benadrukt
werkneemster Fay Soria Domingo om horeca zijn voor een deel te herleiden dat zij weliswaar de eigenaar is, maar
het pand over te nemen en er een eigen tot de werktijden. Die lossen we op door graag in overleg met haar personeel
brasserie in te vestigen. Op dit moment op tijd te sluiten. Wil je hier dineren, nadenkt over de aankleding en invulling
is de verbouwing gaande, wat in praktijk dan moet je dus op tijd aanschuiven.” van het restaurant. “Ik heb 7 jaar bij
betekent dat het gehele gebouw van Bertus gewerkt in de bediening. Om nu
de binnenkant is gestript, inclusief een Vertrouwen zelf eigenaar te zijn, is spannend, maar
verplaatsing van de entree. Fay is er Ook voor wat betreft de kaart gaat Fay ik zie het ook vol vertrouwen tegemoet.
deze ochtend samen met personeelslid het anders doen dan haar voorganger. Ik weet wat ik kan verwachten. Het is
Maaike Horst om de voortgang van de “We hebben een Hollandse kaart met een prachtige locatie en we hadden veel
bouw te bekijken. “We maken er een mo- een kleine aanvulling van buitenlandse aanloop. De meeste avonden zat het
derne brasserie van met een industriële gerechten. De ingrediënten worden zo hier vol. Zomers zijn het veelal toeris-
uitstraling, gecombineerd met gezellig- veel mogelijk lokaal ingekocht, al zeg ik ten, maar daarnaast hebben we een
heid, die we creëren door het juiste meu- trouw publiek uit de regio. Ik hoop dat
bilair en sfeervolle accessoires te kiezen. zij de weg naar ons restaurant straks
Kortom: modern, maar dan wel gezellig weer weten te vinden. Een groot deel
en huiselijk”, zegt Fay, “want dat is een ‘We maken er een van het team blijft hetzelfde en dat zijn
van de punten waarmee we ons willen allemaal goede mensen, die weten wat
onderscheiden. Het restaurant is niet moderne brasserie van het is om in de horeca te werken. Dat
groot, zo’n 90 vierkante meter. Je zou met een industriële zijn punten waar ik op kan vertrouwen.”
kunnen zeggen een flink uit de kluiten
gewassen huiskamer. We kunnen dus al uitstraling, gecombineerd Goede sfeer
snel huiselijkheid en intimiteit creëren.” Het wordt hard weken de komende
met gezelligheid’ maanden. Maaike en Fay hebben daar
Zon en rust geen probleem mee. Maaike: “Werken in
Het terras met uitzicht op de midget- de horeca is leuk, maar ook zwaar. Het
golfbaan is aanzienlijk groter dan het zijn lange dagen, maar de omgang met
restaurant. Veel Epenaren, maar ook er wel eerlijk bij dat ik dat waarschijnlijk de gasten en de diversiteit aan mensen
veel toeristen en dagjesmensen weten niet voor 100 procent kan waarmaken. die hier binnen komen lopen zorgen
dat het een prachtige plek is om te We kijken wat haalbaar is. Zo hebben we ervoor dat het nooit saai is. Daarnaast
genieten van de zon en de rust. “De gekozen voor Gulpener bier, omdat dat hebben we hier geweldige collega’s. Dat
midgetgolfbaan blijft een vast onderdeel biologisch is. Daar waar mogelijk gaan maakt het onderling heel gezellig en die
van het restaurant. Dus wil je een mid- we dus zo veel mogelijk voor biolo- goede sfeer gaan onze bezoekers straks
dagje midgetgolf spelen, dan kun je hier gisch”, zegt Fay, die er met de verbou- ook ervaren.”
de sticks en ballen huren”, aldus Fay. wing voor heeft gekozen om het gebouw
flink te verduurzamen en te isoleren.
Sluitingstijd “Dat is de toekomst. En we stappen ook
Dat Fay niet helemaal op de oude voet over op gasloos. Voor veel restaurants Tekst en foto: Gerrit Tenkink
doorgaat, is duidelijk. Dat geldt ook is dat nog geen vanzelfsprekendheid,
(advertenties)
DE9008410-ONT002-CB017
Frans Schimmel • centrale verwarming
Groen en Grondwerk • warm- en koudwatervoorziening
• gasleiding
Van schop tot shovel, • sanitair
uw specialist in Groen-en Grondwerk!
• dakbedekking
Aanleg & onderhoud van gazons
Grondwerk
Bestratingen INST ALLAT IEBEDRIJF
Maaiwerk
-
Transport BERKHOFF EPE
Gladheidsbestrijding
Verhuur van machines met machinist Eigenaar: Harry Langendonk sinds 1938
Hoefijzerweg 30-32 8161 BR EPE
Telefoon 0578 - 612545
info@installatiebedrijfberkhoff.nl
06-22419873 Eekterweg 34 | Vaassen | www.fransschimmel.nl
VA-KRANT MENS & WERK | 27