Page 27 - VA11_2023
P. 27

De oplettende lezer zal denken: ‘Hé, dat   voor de openingstijden. “We hebben een   want je kunt dus ook niet meer koken
     was toch Veluws Eethuis Wissel van   brasserie met ontbijt, lunch en diner.   op gas. Met elektrisch koken moeten we
     Bertus Stijf?’ Dat klopt. Maar Bertus   We zijn van woensdag tot en met zon-  de aansluiting voor elektra aanpassen.
     heeft vanwege gezondheidsproblemen   dag geopend, van 10.00 tot 21.30 uur. We   Dat is wel een probleempje, want de
     en moeilijkheden met de bedrijfsvoe-  sluiten dus vroeg op de avond en dat   energieleverancier is nog niet klaar voor
     ring de werkzaamheden neergelegd. En   doen we omdat dat voor het personeel   een verzwaring van het net vanaf onze
     daarmee was de weg vrij voor oud-  prettiger is. Personeelsproblemen in de   kant”, aldus Fay, die graag benadrukt
     werkneemster Fay Soria Domingo om   horeca zijn voor een deel te herleiden   dat zij weliswaar de eigenaar is, maar
     het pand over te nemen en er een eigen   tot de werktijden. Die lossen we op door   graag in overleg met haar personeel
     brasserie in te vestigen. Op dit moment   op tijd te sluiten. Wil je hier dineren,   nadenkt over de aankleding en invulling
     is de verbouwing gaande, wat in praktijk   dan moet je dus op tijd aanschuiven.”  van het restaurant. “Ik heb 7 jaar bij
     betekent dat het gehele gebouw van                                     Bertus gewerkt in de bediening. Om nu
     de binnenkant is gestript, inclusief een   Vertrouwen                  zelf eigenaar te zijn, is spannend, maar
     verplaatsing van de entree. Fay is er   Ook voor wat betreft de kaart gaat Fay   ik zie het ook vol vertrouwen tegemoet.
     deze ochtend samen met personeelslid   het anders doen dan haar voorganger.   Ik weet wat ik kan verwachten. Het is
     Maaike Horst om de voortgang van de   “We hebben een Hollandse kaart met   een prachtige locatie en we hadden veel
     bouw te bekijken. “We maken er een mo-  een kleine aanvulling van buitenlandse   aanloop. De meeste avonden zat het
     derne brasserie van met een industriële   gerechten. De ingrediënten worden zo   hier vol. Zomers zijn het veelal toeris-
     uitstraling, gecombineerd met gezellig-  veel mogelijk lokaal ingekocht, al zeg ik   ten, maar daarnaast hebben we een
     heid, die we creëren door het juiste meu-                              trouw publiek uit de regio. Ik hoop dat
     bilair en sfeervolle accessoires te kiezen.                            zij de weg naar ons restaurant straks
     Kortom: modern, maar dan wel gezellig                                  weer weten te vinden. Een groot deel
     en huiselijk”, zegt Fay, “want dat is een   ‘We maken er een           van het team blijft hetzelfde en dat zijn
     van de punten waarmee we ons willen                                    allemaal goede mensen, die weten wat
     onderscheiden. Het restaurant is niet   moderne brasserie van          het is om in de horeca te werken. Dat
     groot, zo’n 90 vierkante meter. Je zou   met een industriële           zijn punten waar ik op kan vertrouwen.”
     kunnen zeggen een flink uit de kluiten
     gewassen huiskamer. We kunnen dus al   uitstraling, gecombineerd  Goede sfeer
     snel huiselijkheid en intimiteit creëren.”                             Het wordt hard weken de komende
                                              met gezelligheid’             maanden. Maaike en Fay hebben daar
     Zon en rust                                                            geen probleem mee. Maaike: “Werken in
     Het terras met uitzicht op de midget-                                  de horeca is leuk, maar ook zwaar. Het
     golfbaan is aanzienlijk groter dan het                                 zijn lange dagen, maar de omgang met
     restaurant. Veel Epenaren, maar ook   er wel eerlijk bij dat ik dat waarschijnlijk   de gasten en de diversiteit aan mensen
     veel toeristen en dagjesmensen weten   niet voor 100 procent kan waarmaken.   die hier binnen komen lopen zorgen
     dat het een prachtige plek is om te   We kijken wat haalbaar is. Zo hebben we   ervoor dat het nooit saai is. Daarnaast
     genieten van de zon en de rust. “De   gekozen voor Gulpener bier, omdat dat   hebben we hier geweldige collega’s. Dat
     midgetgolfbaan blijft een vast onderdeel   biologisch is. Daar waar mogelijk gaan   maakt het onderling heel gezellig en die
     van het restaurant. Dus wil je een mid-  we dus zo veel mogelijk voor biolo-  goede sfeer gaan onze bezoekers straks
     dagje midgetgolf spelen, dan kun je hier   gisch”, zegt Fay, die er met de verbou-  ook ervaren.”
     de sticks en ballen huren”, aldus Fay.  wing voor heeft gekozen om het gebouw
                                        flink te verduurzamen en te isoleren.
     Sluitingstijd                      “Dat is de toekomst. En we stappen ook
     Dat Fay niet helemaal op de oude voet   over op gasloos. Voor veel restaurants   Tekst en foto: Gerrit Tenkink
     doorgaat, is duidelijk. Dat geldt ook   is dat nog geen vanzelfsprekendheid,

                                                    (advertenties)
     DE9008410-ONT002-CB017
        Frans Schimmel                                                    • centrale verwarming

                          Groen en Grondwerk                              • warm- en koudwatervoorziening
                                                                          • gasleiding
      Van schop tot shovel,                                               • sanitair
           uw specialist in Groen-en Grondwerk!
                                                                          • dakbedekking
               Aanleg & onderhoud van gazons
                     Grondwerk
                     Bestratingen                                  INST ALLAT IEBEDRIJF
                      Maaiwerk
                                                                                            -
                      Transport                                        BERKHOFF EPE
                   Gladheidsbestrijding
              Verhuur van machines met machinist                        Eigenaar: Harry Langendonk  sinds 1938
                                                                        Hoefijzerweg 30-32     8161 BR EPE
                                                                        Telefoon 0578 - 612545
                                                                        info@installatiebedrijfberkhoff.nl
       06-22419873 Eekterweg 34 | Vaassen | www.fransschimmel.nl
     VA-KRANT                                                                          MENS & WERK  |  27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32