Page 25 - VA10_2023
P. 25
Betaalbaar
“We hebben alles van de kip, voor een
betaalbare prijs”, zegt Timon. “Zeg
maar een heerlijke kip voor een eerlijke
prijs. We kopen de kip rechtstreeks bij
een slachterij hier in de buurt. Daar
zit dus geen tussenhandel tussen en
daarmee zorgen we dat we betaalbaar
en concurrerend zijn. Dat geldt voor de
shops, maar ook voor de rotisserie en
het restaurant. Hier in het restaurant
kun je op woensdagavond nog een half
haantje krijgen, inclusief een uitge-
breide koolsalade, aangevuld met frites
voor € 16,00. Een plek waar ook mensen
met een wat kleinere beurs uitstekend
terecht kunnen en een gezellige avond
in een mooie ambiance hebben. Je kunt
hier van woensdag tot en met zondag
van 16.00 uur tot middernacht terecht.
Daarnaast hebben we straks ook een
lunchkaart voor een lekkere salade,
soep of een broodje. Overigens hebben
we niet alleen kip op de kaart, maar ook
vis, vlees en vegetarisch, want je kunt
natuurlijk niet verwachten dat iedereen
van kip houdt.”
Rotisserie
Daar waar het restaurant de plek is om
uit eten te gaan, is de rotisserie de plek Het team van De Poelier wil de regio graag kennis laten maken met een nieuw concept.
voor afhaalmenu’s. “Je kunt het zien als
een soort cafetaria, maar dan met kipge- de supermarkt. Wij leggen ons er vol- op vrijdagmiddag een aantal porties
rechten. Wat is er lekkerder dan een kip- ledig op toe en specialiseren ons in dit kipvleugeltjes of drumsticks bestellen,
petje van het spit, uiteraard aangekleed product. Daarmee kunnen we dus ook die wij dan kant en klaar bij het bedrijf
met frites en een salade of een maiskolf direct een breder assortiment leveren.” afleveren. Een mooie manier om als
om thuis op te eten. De rotisserie is ge- werkgever je waardering voor je men-
opend van woensdag tot en met zondag, Kip op je werk sen uit te spreken.”
van 12.00 uur tot 20.00 uur.” Ondernemen zit het drietal in het bloed
en als het aan hen ligt, dan blijven de Voorstel
Shop 2.0 activiteiten niet beperkt tot de bovenge- Het drietal bruist van de ideeën en
Ook de twee shops in Epe en Vaas- noemde. “We gaan ervaren hoe het hier initiatieven, maar eerst nog even terug
sen bieden een ruim assortiment. Dat uitpakt, maar het is niet ondenkbaar dat naar het restaurant, want de uitgebreide
varieert van de verse en de gegaarde kaart maakt het moeilijk om een keuze
kipproducten, tot en met de zogenaam- te maken. Timon heeft wel een voorstel.
de convenience-producten, zoals de “Als voorgericht zou ik een steak tartaar
gegaarde kipschnitzel en de kip-cordon ‘Het is anders denken. met zoetzure beukenzwammen, kro-
bleu. Ook vleeswaren, kipkruiden, kip- kante aardappel, eierdooier, baharat en
penbouillon en uiteraard scharreleieren Omdat we drie parmezaanse kaas aanbevelen. Daarna
staan in de schappen. “We verkopen onderdelen hebben, een hoofgerecht: kip met lemon ginger
wekelijks 7.500 eieren, afkomstig van met krieltjes en een koolsalade en als
een boerderij in Nijbroek, € 2 per doos. kunnen we alles van de toetje een coupe advocaat: huisge-
Goedkoper krijg je ze nergens”, vult kip leveren’ maakte advocaat met boerenjongens,
Sytze volledigheidshalve nog even vanille-ijs en koekkruim. Als je daarvoor
aan. Hij is ervan overtuigd dat Epe de kiest, dan weet ik zeker dat je nog een
perfecte plek is voor dit concept. “Het is keer terugkomt.”
anders denken. Omdat we drie onderde-
len hebben, kunnen we alles van de kip we het gaan uitrollen naar andere dor- www.depoelier-epe.nl
leveren. Bij het bereiden gebruiken we pen en misschien Zwolle, Deventer of
de nieuwste technologie in de winkel, Apeldoorn”, zegt Sytze, die er een ander
de rotisserie en het restaurant. Alles idee achteraan noemt: ‘kipopjewerk.nl’.
heeft een moderne uitstraling, het is, “Dit is speciaal bedacht voor werkge- Tekst en foto 1: Gerrit Tenkink
zeg maar ‘Shop 2.0’. Tot voor kort kon vers met hart voor hun personeel. Zij Groepsfoto: De Poelier
je hier in Epe voor kip alleen terecht in kunnen bijvoorbeeld op woensdag- of
VA-KRANT MENS & WERK | 25