Page 25 - VA10_2023
P. 25

Betaalbaar
     “We hebben alles van de kip, voor een
     betaalbare prijs”, zegt Timon. “Zeg
     maar een heerlijke kip voor een eerlijke
     prijs. We kopen de kip rechtstreeks bij
     een slachterij hier in de buurt. Daar
     zit dus geen tussenhandel tussen en
     daarmee zorgen we dat we betaalbaar
     en concurrerend zijn. Dat geldt voor de
     shops, maar ook voor de rotisserie en
     het restaurant. Hier in het restaurant
     kun je op woensdagavond nog een half
     haantje krijgen, inclusief een uitge-
     breide koolsalade, aangevuld met frites
     voor € 16,00. Een plek waar ook mensen
     met een wat kleinere beurs uitstekend
     terecht kunnen en een gezellige avond
     in een mooie ambiance hebben. Je kunt
     hier van woensdag tot en met zondag
     van 16.00 uur tot middernacht terecht.
     Daarnaast hebben we straks ook een
     lunchkaart voor een lekkere salade,
     soep of een broodje. Overigens hebben
     we niet alleen kip op de kaart, maar ook
     vis, vlees en vegetarisch, want je kunt
     natuurlijk niet verwachten dat iedereen
     van kip houdt.”

     Rotisserie
     Daar waar het restaurant de plek is om
     uit eten te gaan, is de rotisserie de plek   Het team van De Poelier wil de regio graag kennis laten maken met een nieuw concept.
     voor afhaalmenu’s. “Je kunt het zien als
     een soort cafetaria, maar dan met kipge-  de supermarkt. Wij leggen ons er vol-  op vrijdagmiddag een aantal porties
     rechten. Wat is er lekkerder dan een kip-  ledig op toe en specialiseren ons in dit   kipvleugeltjes of drumsticks bestellen,
     petje van het spit, uiteraard aangekleed   product. Daarmee kunnen we dus ook   die wij dan kant en klaar bij het bedrijf
     met frites en een salade of een maiskolf   direct een breder assortiment leveren.”  afleveren. Een mooie manier om als
     om thuis op te eten. De rotisserie is ge-                              werkgever je waardering voor je men-
     opend van woensdag tot en met zondag,   Kip op je werk                 sen uit te spreken.”
     van 12.00 uur tot 20.00 uur.”      Ondernemen zit het drietal in het bloed
                                        en als het aan hen ligt, dan blijven de   Voorstel
     Shop 2.0                           activiteiten niet beperkt tot de bovenge-  Het drietal bruist van de ideeën en
     Ook de twee shops in Epe en Vaas-  noemde. “We gaan ervaren hoe het hier   initiatieven, maar eerst nog even terug
     sen bieden een ruim assortiment. Dat   uitpakt, maar het is niet ondenkbaar dat   naar het restaurant, want de uitgebreide
     varieert van de verse en de gegaarde                                   kaart maakt het moeilijk om een keuze
     kipproducten, tot en met de zogenaam-                                  te maken. Timon heeft wel een voorstel.
     de convenience-producten, zoals de                                     “Als voorgericht zou ik een steak tartaar
     gegaarde kipschnitzel en de kip-cordon   ‘Het is anders denken.        met zoetzure beukenzwammen, kro-
     bleu. Ook vleeswaren, kipkruiden, kip-                                 kante aardappel, eierdooier, baharat en
     penbouillon en uiteraard scharreleieren   Omdat we drie                parmezaanse kaas aanbevelen. Daarna
     staan in de schappen. “We verkopen     onderdelen hebben,              een hoofgerecht: kip met lemon ginger
     wekelijks 7.500 eieren, afkomstig van                                  met krieltjes en een koolsalade en als
     een boerderij in Nijbroek, € 2 per doos.   kunnen we alles van de      toetje een coupe advocaat: huisge-
     Goedkoper krijg je ze nergens”, vult        kip leveren’               maakte advocaat met boerenjongens,
     Sytze volledigheidshalve nog even                                      vanille-ijs en koekkruim. Als je daarvoor
     aan. Hij is ervan overtuigd dat Epe de                                 kiest, dan weet ik zeker dat je nog een
     perfecte plek is voor dit concept. “Het is                             keer terugkomt.”
     anders denken. Omdat we drie onderde-
     len hebben, kunnen we alles van de kip   we het gaan uitrollen naar andere dor-  www.depoelier-epe.nl
     leveren. Bij het bereiden gebruiken we   pen en misschien Zwolle, Deventer of
     de nieuwste technologie in de winkel,   Apeldoorn”, zegt Sytze, die er een ander
     de rotisserie en het restaurant. Alles   idee achteraan noemt: ‘kipopjewerk.nl’.
     heeft een moderne uitstraling, het is,   “Dit is speciaal bedacht voor werkge-  Tekst en foto 1: Gerrit Tenkink
     zeg maar ‘Shop 2.0’. Tot voor kort kon   vers met hart voor hun personeel. Zij   Groepsfoto: De Poelier
     je hier in Epe voor kip alleen terecht in   kunnen bijvoorbeeld op woensdag- of
     VA-KRANT                                                                          MENS & WERK  |  25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30